Bild: Icehotel / PinPin Studio

Beställare: Icehotel
Hotellrum: 20 st (varav 9 sviter)
Inflyttning: 2016
Tjänster:VVS, Styr & övervakning

Icehotel är placerat i Jukkasjärvi 20 mil norr om polcirkeln. Idag bygger man upp ett ishotell med ny skepnad varje år. Utöver det temporära ishotellet byggde man under 2016 ett ishotell som skall stå permanent året om därav namnet Icehotel 365.

Icehotel 365 är det första hotellet i världen som ger möjlighet att bo i -5 grader på sommarhalvåret. Hotellet erbjuder isbar, isgalleri för utställning, samt sviter med bastu och badtunna för boende.

Icehotel 365 med sina tjugo hotellrum innebär ett nytt tillskott till den typiska vinterupplevelsen med norrsken och skotersafari. Nu kommer man få uppleva en kombination av midnattssol och ishotell.

Alla rum har fått sin unika utformning av konstnärer från världens alla hörn där grundstenen är is från Torne älv. Tanken med nybyggandet är att kunna erbjuda sina besökare en bredare upplevelse som kan stäcka sig året om.

Ingenjörsbyrån Andersson & Hultmark har varit med i förstudierna för projektet samt projekterat bygghandlingar för luftbehandling, röranläggning samt för styr- och övervakningsanläggning. Inflyttning skedde under 2016.

Kategorier: