Dalheimers hus

För Lokalförvaltningen projekterade vi om- och tillbyggnaden av Dalheimers Hus i Majorna. Dalheimers hus är ett så kallat ”allaktivitetshus”. I första hand för personer med fysiska funktionshinder.

I fastigheten inryms verksamhet så som korttidsboende/hotellboende för funktionshindrade, badanläggning med rehabträningsmöjligheter, handikappanpassat gym, träningskök, konferensrum, kontor och mötesrum för handikapporganisationer, bibliotek, hår- och fotvårdsbutiker, stor samlingssal för 400 st personer, gymnastiksal, aktivitetscentrum med café, smedja, snickeri, ateljé samt ett stort tillagningskök med restaurang för allmänheten. I fastigheten ingår även ett stort garage i två plan samt en härlig utomhusterrass där man kan se Göteborgs hamninlopp.

Ingenjörsbyrån Andersson & Hultmark projekterade röranläggning, luftbehandling, sprinkleranläggning och styr- och övervakningsanläggning för om- och tillbyggnaden. Den stora utmaningen med en fastighet som har så många verksamheter i förhållande till ytan var att samordna installationer och system samtidigt som yttersta vikt låg vid att huset skulle vara optimerat för funktionshindrade.

Beställare:Göteborgs stad lokalförvaltningen
År:2011
Yta:11 000 m²
Hotellrum:17 st
Restaurang:500 m²
Badanläggning:750 m²
Tjänster:VVS, Styr- & övervakning, Sprinkler

Kategorier: