Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Strict Standards: Declaration of JCacheControllerView::get() should be compatible with JCacheController::get($id, $group = NULL) in /storage/content/59/151259/aohab.se/public_html/libraries/joomla/cache/controller/view.php on line 137

solenergi

Vi var med och utvecklade solvärmetekniken i början av 1980-talet. Vi medverkade i projekteringen av världens då största solvärmeanläggning, Lyckebo utanför Uppsala. Anläggningen omfattade 4 000 m² solfångare.

Nu mer än 30 år senare har Ingenjörsbyrån Andersson & Hultmark levererat expertis till en lång rad projekteringar med sol som bärande element. Vi har kontinuerligt medverkat i projektering och byggnation av de största solvärmeanläggningarna i Sverige. Erfarenheterna från de stora anläggningarna har även utnyttjas för att utveckla allt bättre systemlösningar för mindre och medelstora solvärmeanläggningar.

Sedan 1983 samarbetar vi med Eksta Bostads AB i Kungsbacka för att minimera klimatpåverkan av deras fastighetsbestånd. Utbyggnad av system för biobränsle och solvärme är grundläggande i arbetet och idag uppgår arealen solfångare inom Ekstas bestånd till ca 6 000 m².